visites-escolars-mollo-parcVisites escolars al Molló Parc

Reserves:visites@molloparc.com

Les activitats per a escoles a Molló Parc es desenvolupen en el marc de l’Educació Ambiental.
Els objectius són promoure l’interès per a la protecció i la salvaguarda dels animals salvatges que habiten als Pirineus i els seus hàbitats. La informació i el coneixement són fonamentals per aconseguir actituds de respecte vers l’entorn natural.

El coneixement de la biologia de les diferents espècies, el seu comportament, la funció que desenvolupen en l’ecosistema, els perills que les amenacen,…són els aspectes que es tracten en les activitats que duem a terme.

Per quin nivell educatiu està dirigida la visita?

Als escolars d’educació infantil, primària i secundària.

Organització de la visita

La visita al Molló Parc es pot fer amb o sense monitor, quan es fan amb monitor les activitats es desenvolupen pel monitor de Molló Parc que acompanya al grup d’alumnes (Màxim 25 alumnes per monitor).

El punt de trobada d’inici i de final de la visita és a la primera zona de pícnic, “El mirador dels óssos”, on, si es vol, es pot esmorzar abans de començar la visita i dinar al finalitzar-la.

Tot seguit s’inicia la visita pròpiament dita amb una breu presentació del parc i l’origen dels animals que hi trobem, la majoria d’ells irrecuperables. S’expliquen les característiques i costums dels  animals  del parc conforme es va avançant en la visita del parc.

El parc té una superfície de 10 hectàrees que conformen un recorregut,  a mesura que es va avançant pel recorregut podem gaudir d’un entorn únic per la seva ubicació al mig de boscos i prats del poble de Molló a la Vall de Camprodon. Al llarg del recorregut veureu marmotes, muflons, cérvols, isard, daines, cabres salvatges, esquirols, llops, linx, porcs senglars, guilles, óssos i fins a 22 espècies d’animals salvatges diferents.

El parc també disposa d’una petita granja amb gallines, cabres, ànecs i animals de races autòctones catalanes com el burro català i l’oca empordanesa. En cas de voler fer-hi una parada cal que ens ho notifiqueu quan feu la reserva ja que de normal només s’expliquen els salvatges perquè els de la granja són més comuns.

Durant tota la visita el monitor explica les característiques de cadascuna de les espècies que trobem, així com alguna singularitat d’alguns dels animals que hi ha al parc.

Mígdia: Pícnic

El parc té dues zones de Pícnic on els nens i nenes poden dinar i jugar una estona tot i que la visita comença i acaba a la primera zona de pícnic, “El mirador dels óssos”.

Tallers

Aquestes activitats s’adapten al nivell escolar de cada grup i es desenvolupen durant el matí. Desprès de dinar hi ha la possibilitat de realitzar el  taller:

  • Taller de mamífers: A traves de jocs i un taller els alumnes aprenen a identificar diferents rastres que ens deixen els mamífers del parc.

Tallers: La durada del taller és d’una hora i mitja i el cost de 4 €/alumne (educador i material inclosos ). La ratio hauria de ser d’1 educador/20 alumnes, respectar aquesta ratio és molt important ja que cal una major atenció directa als alumnes quan es realitza un taller. (en el cas de ser menys el preu es de 100 € per grup)

Molló Parc Aventura (Activitat física per potenciar l’habilitat motora així com la coordinació i l’equilibri)

Si es prefereix a la tarda es pot anar al Parc D’Aventura , aquest nou espai, fa una hectàrea, compta amb un bosc d’avets -alguns fan 40 metres- i aprofita el desnivell del sòl per a la instal·lació de 54 jocs, entre ells, tirolines i ponts tibetans. En total, hi ha quatre circuits amb diferents nivells de dificultat en funció de l’alçada i l’edat. Un d’aquests està pensat per a nens d’entre 2 a 5 anys.

Els circuits són per a nens que van des dels 2 anys fins a persones adultes i es limiten per edat i/o alçada de la persona la durada de l’activitat depèn del circuit i l’habilitat de l’alumne.

Un dels temes en què s’ha donat vital importància en la nova instal·lació és la seguretat, per aquest motiu s’ha apostat per un model innovador que garanteix la màxima seguretat en aquests tipus de circuits. Aquest sistema que s’ha instal·lat en el nostre parc és el primer a Catalunya, es tracta d’un model lineal, altrament anomenat sistema de “vida continua”, és un sistema que permet no haver de manipular els mosquetons ni elements de seguretat durant tot el circuit, el que fa la seva utilització molt més segura i senzilla sobretot pels més petits.

Material didàctic:

Al fer la reserva del grup s’enviarà per correu electrònic un dossier educatiu (per alumne i per professor) pel cicle que es demani (infantil, inicial, mitja o superior). Aquest material dóna la possibilitat de repassar a l’escola els conceptes més importants.
Finalitzada la visita, entreguem un petit treball per poder fer a casa o l’escola.

Aspectes pràctics

Horaris:
De dilluns  a divendres prèvia reserva.

  • 10:00 h. Arribada al Parc. Presentació del monitor.
  • 10:30 h. Visita/excursió pel Parc.

Durada:

  • Descoberta del Parc amb monitoratge: 3 hores
  • Taller de rastres: 1,5 hores
  • Paquets del Parc aventura de 40 a 90 min. Depenen del paquet i l’habilitat dels alumnes

Preus

  • Preu per nen 7 € sense monitor
  • Preu per nen amb monitor: a consultar

Per més informació i reserves:
visites@molloparc.com